Let op: tegenworodig betaal je 9%, tenzij het huis jonger is dan 2 jaar, dan betaal je 21%.

BTW 6% TARIEF BOUW
In de periode 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 is het BTW tarief bouw tijdelijk 6%. Dit geldt echter alleen voor woningen ouder dan 2 jaar en de werkzaamheden moeten tijdens deze periode afgerond zijn. De 6 procent BTW tarief voor de bouw is enkel voor het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van je woning.

Belangrijk punt hierbij is dat het aangepaste BTW tarief enkel geldt voor het arbeidsloon en niet voor de eventuele materialen die nodig zijn voor de verbouwing of renovatie.

WAAR GELDT DE 6% TARIEF BOUW NOG MEER VOOR?

Ook voor verschillende onderdelen die gerelateerd zijn aan het verbouwen of herstellen van je woning mag tijdelijk slechts 6% in rekening gebracht worden.

Het ontwerp van bouwtekeningen door aannemers of architecten.
De loonkosten van hoveniers die werken aan woningen die ouder zijn dan 2 jaar.
De loonkosten van onderdelen die op maat gemaakt dienen te worden voor de woning.

WANNEER MAG JE GEBRUIK MAKEN VAN DIT TARIEF

6% BTW bouwDe diensten die geleverd worden tijdens de periode van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 vallen onder het 6% BTW bouw tarief. Het kan natuurlijk zijn dat de werkzaamheden langer duren dan deze periode. Je dient dan te werken met deelfacturen waarbij je over de bovenstaande periode 6% mag berekenen en daarna wederom 21%.

Krijg je van je verbouwer slechts één factuur met daarop geen splitsing in uren en materiaal? Dan kun je door de kostprijs van de materialen te berekenen het de arbeidskosten achterhalen.

WERKZAAMHEDEN DIE ONDER HET TIJDELIJKE TARIEF VALLEN

Een aantal voorbeelden van werkzaamheden waarop het BTW tarief bouw van toepassing zijn:

Vernieuwen van een keuken
Onderhoud aan het riool
Vernieuwen van boiler
Plaatsen van dubbelglas
Vegen van schoorsteen
Het verwijderen van asbest
Aanleggen of onderhoud aan tuin
En nog veel meer….