Amerika btw

Ben je benieuwd hoeveel btw je betaalt in de Verenigde Staten? In dit artikel bespreken we direct welke btw-tarieven er gelden in Amerika.

Geen btw in Amerika

Btw is wereldwijd erg populair; meer dan 170 landen maken ervan gebruik. In Amerika is er echter geen btw en wordt er gebruikgemaakt van een zogenaamde sales taks.
Deze belasting wordt niet op federaal niveau geheven, wat betekent dat iedere staat zelf het percentage betaalt.

Tip: Klik hier en ontvang 15 maanden gratis de uitgebreidste BTW tools & boekhoudsoftware!

Wat is de value added taks?

VAT of btw is een consumptie belasting die steeds wordt berekend over de toegevoegde waarde van een product of dienst. Dit is het systeem wat we ook in Nederland gebruiken.

De sales taks wordt alleen berekend over de verkopen van producten en diensten en verschilt sterk van staat tot staat. In sommige Amerikaanse staten betaal je helemaal geen sales taks, terwijl het tarief in andere staten toeneemt tot meer dan 10%.

Alleen de consument betaalt uiteindelijk deze taks. Doordat de belasting niet geregeld wordt vanuit de centrale overheid, kan de lokale overheid veel invloed uitoefenen op de belasting voor verschillende producten.

Opletten op de regio

Wanneer je een staat bezoekt of er zaken wilt doen, moet je dus goed op de sales taks letten. Je betaalt er geen btw, maar de regelgeving verschilt sterk per staat.